اپل و نادیده گرفتن مشکل صفحه نمایش های شکسته آیفون
بر طبق گزارشی 25 درصد از آیفون ها دقیقا به شکل یکسانی شکسته می شوند. آیفون هایی با تاچ ال سی دی شکسته یک نقص طراحی نیست بلکه مشکل رابط کاربری(UX) آیفون هاست. قبل از معرفی ایفون 7 به نظر می رسید که مجهز به تمام پیشرفت های سخت افزاری باشد، شایعات مبنی بر این بود که مشکل طراحی آیفون که حدود 1 دهه کاربران با آن دست و پنجه نرم می کردند دیگر وجود نخواهد داشت.
اما آیفون 7 هم منتشر شد و آیفون هم چنان دارای صفحه نمایش شیشه ای شکننده است و اگر سهوا از دست تان بیفتد خراب می شود و دیر یا زود میلیون ها نفر این خطا را مرتکب می شوند.
نادیده گرفتن مشکل شکنندگی آیفون
از زمانی که اولین آیفون، 9 سال پیش منتشر شد، اسمارت فون اپل چندین ارتقاء داشت از جمله تراشه های داده 3G، سپس تراشه های داده 4G، صفحه نمایش رتینا، دوربین اچ دی، دوربین HD با نور پس زمینه، سنسور اثر انگشت تاچ آیدی و یک حسگر سه بعدی یا 3D Touch که میزان فشاری که شما به صفحه نمایش از طریق انگشتان تان وارد می کنید را ارزیابی می کند و نیز مغناطیس سنجی که میدان مغناطیسی زمین را اندازه گیری می کند تا به شما مسیر درست جهت یابی را نشان دهد و همینطور ویژگی سنسور ژیروسکوپی که می تواند چرخش، انحراف و شیب دستگاه تان را اندازه گیری کند.
آیفون ها نسبت به آیفون اصلی ابتدا 24% باریک تر، سپس 18% و در آخر 9% باریک تر شدند. آیفون های جدیدی که به ترتیب روی کار می آمدند، دوبرابر سریع تر، دوبرابر سریع تر، دوبرابر سریع تر و سپس دوبرابر سریعتر و در آخر 70 درصد نسبت به آیفون نسخه قبلی خود می شدند. سپس آیفون طلاکاری شده به بازار آمد. آیفون مجهز به یک باتری رسمی و یک کانکتور برق کوچک شد و طراحی صنعتی کلی خود آیفون حدود 5-6 بار عوض شد که همراه با آن مشکلات جدیدی چون Antennagate، Bendgate و سپس مشکل Touch Disease به وجود آمد.
اما هیچکدام از مشکلات مذکور به اندازه مسئله ای که ما در مورد آن بحث می کنیم یعنی مشکل صفحه نمایش ظریف و شکننده آیفون شدید و آزاردهنده نیست.
در واقع آیفون اپل به مثال لوازم تزئینی گران بها و ست های چای خوری شیک ایتالیایی می ماند که آن ها را به خاطر ظرافت شان باید در ویترین کمدهای مان به نمایش می گذاریم. آیفون همانند قطعه نازک شیشه ای می ماند که ما در روز چندین بار آن را در نزدیک ترین جیب شلوار لی مان می چپانیم.
اپل ویژگی زیبایی شناختی آیفون را نسبت به رابط کاربری ترجیح داده است و ده ها میلیون کاربر آیفون از نتیجه این تصمیم رنج می برند.
اپل مطمئنا می داند که چطور محصولی را به فروش برساند. اما آیا می داند چطور آن را بسازد؟ بله ما می دانیم که محافظ صفحه نمایش آیفون از جنس گوریلا گلس Gorilla Glass با استحکام کششی بالایی است که حتی از آلمینیوم هم بیشتر است. اما در هر صورت می شکند و در حال حاضر تقریبا هر کاربر آیفون حداقل یک بار تجربه شکستن آیفون را درک کرده است. بسیاری نیز چندین بار این اتفاق برای شان افتاده است.
گوشی آیفون تان از دست تان در ارتفاع چند فوتی به زمین می افتد و مثل تار عنکبوت شیشه آن ترک ترک می شود. بعد از آن است که مرتب به خواندن خبرنامه ها، ایمیل ها، توییترها می پردازید تا خبری از آمدن آیفون جدید را ببینید یا این که هزینه فرستادن گوشی خود به Genius Bar را متحمل می شوید و علاوه بر آن مجبورید برای تعویض شیشه آیفون 800 دلاری که دو سال از عمر آن گذشته 130 دلار هزینه کنید. برای همین نیمی از صاحبان مجبورند با مشکل آیفون شیشه شکسته خود سر کنند.
کاربران آیفون چگونه با موضوع شکنندگی آیفون ها مقابله می کنند؟
گلس اپل آیفون واقعا زیباست چرا که ظاهری همچون یک الماس شکننده دارد که باید هنگام کار کردن با آن از دستکش های نقره ای استفاده کنید. مشکل این است که آیفون واقعا شکننده هم هست. بر طبق گزارشی SquareTrade بیست و پنج درصد کاربران آیفون صفحه نمایش گوشی شان از چند نقطه شکسته است و 15% از کاربران آیفون در حال استفاده از گوشی با صفحه نمایش شکسته هستند.
آیا این افراد را به خاطر اقدام نکردن برای تعمیر شیشه آیفون شان ملامت می کنید؟ آمریکایی ها 23.5$ میلیارد دلار برای تعویض گوشی های شکسته در سال 2014 پرداخته اند و بیشترین هزینه آن مربوط به تعمیر صفحه نمایش های آیفون است که هزینه آن در صورت داشتن گارانتی 80 تا 100 دلار و در صورت نداشتن گارانتی 110 تا 130 دلار می باشد.
چرا اپل مشکل شکنندگی صفحه نمایش های آیفون را پشت گوش می اندازد؟
با صرف نظر این واقعیت که اپل احتمالا پول زیادی از تعمیر صفحه نمایش های آیفون در می آورد و حتی بیش تر از آن از گارانتی هایی که درآمده حاصله از آن برای اپل 1 تا 2 میلیارد دلار است، چرا اپل همانند برخی از رقبایش مقاومت و استحکام را در طراحی خودش صنعتی آیفون هایش اولویت نداده است؟ چرا که اگر اپل روی ساختن گوشی هایی مقاوم تر تمرکز می کرد مطمئنا آیفونی با صفحه نشکن یا حداقل مقاوم تر عرضه می کرد.
در اواخر سال 2014، شایعه این که آیفون 6 به صفحه نمایشی با شیشه یاقوت کبود مجهز می شود فراگیر شده بود. یاقوت کبود ماده شفافی است که مقاوم در برابر خش و ضربه است و قبل از آیفون 6 در لنزهای دوربین آیفون و اپل واچ به کار رفته بود.
سرانجام کارخانه ای که قرار بود یاقوت کبود را تولید کند نتوانست آن را مطابق با مشخصات درخواستی اپل تولید کند و در نتیجه ورشکست شد.
علاوه بر این، یاقوت کبود هزینه ساخت زیادی به آیفون اضافه خواهد کرد، شاید بیشتر از 10 برابر قیمت شیشه، درحالی که نیاز به مواد ضخیم تر می رود. یک جایگزین قابل اعتماد برای یاقوت کبود توسعه کورنینگ(سازندگان گوریلا گلس مورد استفاده در آیفون های امروزی) است که فرآیند آن طوری است که شیشه را با لایه نازکی از یاقوت کبود می پوشاند.
اما یاقوت کبود تنها راه برای ساخت صفحه نمایش های مقاوم تر نیست. موتورولا با صفحه نمایش های ShatterShield خود در این زمینه بسیار موفق عمل کرده است. راز کار موتورولا ساخت چندین لایه از صفحه برای جذب شوک است. درحالی که با دیدن نمی تواند به راحتی به این امر پی برد ولی صفحه نمایش موتورولا از پلاستیک ساخته شده که نسبت به شیشه درجه پایین تر است.
در عین حال، آخرین صفحه نمایش مقاوم در برابر شکستن سامسونگ روی گلگسی اس 8 ارائه شد که معلوم نیست آنطور که ادعا می شود در برابر شکستن تاب می آورد یا نه ولی شیشه ای است که با یک لایه نازک از پلاستیک همانند یک محافظ صفحه پوشیده شده است. اضافه کردن لایه های بیشتر به نظر می رسد که صفحه را بیشتر محافظت می کند.
با این حال اپل در واقع در جهت مخالف موتورولا و سامسونگ گام برداشته است، چرا که در آیفون 4 اپل لایه ها را نه تنها اضافه نکرده بلکه حذف کرده و شما در این گوشی احساس می کنید که دارید خود تاچ ال سی دی را لمس می کنید و روی آن شیشه ای نکشیده اند. این باعث می شود تا گوشی باریک تر شده و صفحه نمایش روشن تر شود طوری که احساس می کنید واقعا نوشته ها و خود صفحه نمایش را لمس می کنید.
با این حال این جزئی از گوشی آیفون تان است که قیمت تعویض بالایی دراد چرا که نه تنها شیشه بلکه باید ال سی دی آیفون 4 را عوض کنید چرا که این شیشه روی ال سی دی آن به محکمی متصل شده است.
شرکت تعمیر موبایلی مانند iFixit توضیح می دهد که جدا کردن این دو جزء از هم بسیار سخت است بنابراین این باعث شده که فروشندگان اغلب شیشه و تاچ ال سی دی آیفون 4 را با هم بفروشند.
چرا اپل زیبایی و باریک بودن آیفون را بر مقاوم بودن آن ترجیح داده است؟
چرا اپل این تصمیم را گرفته و به ما صفحه نمایش هایی را می فروشد که شکننده ترین قطعه گوشی است و علاوه بر این راه تعمیر آن را نیز پرزحمت کرده است؟ صرف نظر از سودی که اپل از تعمیر و جایگزینی این شیشه ها می برد، قانع کننده ترین جواب زیبایی شناختی اپل است. اپل در طراحی صنعتی آیفون هایش وسواس زیادی به خرج می دهد اما طعم این زیبایی تلخ است.
آیفون 6 تقریبا نصف ضخامت اولین آیفون را دارد. اکثر ما موافق هستیم که آن واقعا باریک است و با گوشی که دست گرفتن آن سخت و لغزان است ما را وارد قلمرو طراحی SNL می کند.
شایعه شده که گوشی جدید آیفون یعنی آیفون 8 صفحه نمایش باریکتری نسبت به آیفون 7 خواهد داشت و این بعید نیست چرا که اپل این رویا را در سر دارد که تا سال 2023 گوشی با ضخامت صفر میلی متر تولید کند.
آیفون 8 چه تفاوت هایی با آیفون 7 خواهد داشت؟
یکی از طراحان صنعتی مشهور می گوید اگر اپل بخواهد برای آیفون بعدی صفحه نمایش مقاومی نظیر صفحه نمایش های موتورولا ارائه کند باید آن را ضخیم تر بسازد. برای مثال شیشه آن باید ضخیم تر باشد یا این که ناگریز صفحه نمایش محفظه اضافی برای ایمن نگهداشتن آن داشته باشد.
در طراحی آیفون 6 اپل، شیشه آن به خاطر وجود انحنای اطراف سطح گوشی بسیار واقع گرایانه ساخته شده بود طوری که احساس می کردید یک الماس شیشه ای درخشان در دست دارید.
حتی اگر اپل روزی صفحه نمایشی مقاوم در برابر شکستن از جنس پلاستیک یا شیشه تولید کند مطمئنا نمی تواند شکل و شمایل آن را مثل آیفون 6 فاخر و تندیس گونه بسازد.
با این وجود اپل در طول این چند سال دو بار گوشی خود را ضخیم تر کرده است. اولین بار روی آیفون 3G که با بسیاری از سخت افزارها و قابلیت های یدکی ارائه شده بود. دومی آیفون 6s بود که با آن تکنولوژی تاچ سه بعدی معرفی شد.
آیا اپل بالاخره برای مشکل شکنندگی آیفون های خود اقدام جدی می کند؟
مشکل اصلی این است که ما به عنوان مشتریان اپل، آن چنان که باید و شاید و با صدای بلند از صفحه نمایش های آیفون زبان شکوه و شکایت نگشوده ایم و در عین حال اپل تصمیم گرفته است که آیفون هایش را نسبت به گوشی های اندرویدی جذاب تر کند طوری که وقتی کودک خردسال شما آن را از ارتفاع چند سانتی به زمین می اندازد هیچ صدایی نشنوید.
طلسم اپل برای شکنندگی تنها یک اشتباه مضحک نیست. این در واقع آیفون را با شکست مواجه می کند وقتی گوشی هایی از اپل استورها خارج می شوند که رابط کاربری خوبی ندارند.
اپل در جست و جوی زیبایی، بیشتر بازاریابی و فروش خود را تقویت می کند درحالی که تجربه طولانی مدت کاربران با آیفون را نادیده می گیرد. اپل به طور آگاهانه نادیده می گیرد که 25% گوشی های آیفون دقیقا به شکل یکسانی می شکنند و میلیون ها کاربر آن مجبورند با گوشی های شکسته خود سر کند یا متحمل هزینه گران تعویض آن شوند.
این خطای طراحی اپل پول و وقت مردم را هدر می دهد اما برای اپل هیچ خسارتی وارد نمی کند. با توجه به این که موتورولا احتمالا مقاوم ترین گوشی در تاریخ را تولید کرده است و این روند همچنان ادامه دارد، ممکن است اپل را به فکر تجدید نظر بیندازد. اپل تلاش زیادی در ساخت چیزهای بی موردی مانند دکمه های خانه مرتعش می کند درحالی که خود آیفون آنقدر شکننده است که برای کار کردن با آن نیاز به محافظ های پلاستیکی حبابی دارید.
بهار 1396/08/24 پاسخ
سلام. امروز گوشی اپل 7 بنده که حدود 4 ماه پیش خریداری کردم روی میز کارم بود و ناگهان خودبخود با صدای ترق ال سی دی از قسمت بالا کنار قسمت بلندگو هزار تا ترک برداشت. واقعا شوکه شدم از اینکه چرا 3 میلیون تومان از پولای نازنینم رو خرج خرید این گوشی کردم. واقعا متاسفم برا خودم و همه افرادی که برای گوشی ای هزینه میکنیم که حتی اسم کشورمون تو سایتش نیست که بتونم شکایتم رو به گوششون برسونم.